Wat is het verschil tussen een postadres en een briefadres - Postadres
Strengere privacyregels bij de Kamer van Koophandel

Home » Kennisbank » Wat is het verschil tussen een postadres en een briefadres

Wat is het verschil tussen een postadres en een briefadres?

Een briefadres wordt vaak gebruikt om je in te kunnen laten schrijven bij de gemeente, zodat je belangrijke post kan ontvangen als je geen eigen woonadres hebt. Een briefadres is uitsluitend voor particulieren. Een postadres kent deze beperkingen niet en kan door iedereen gebruikt worden.

Wat is een postadres?

Een postadres is uitermate geschikt als zakelijke postadres of zakelijke postbus. En dus erg geschikt voor ondernemingen, zoals zzp’ers, die hun privéadres niet openbaar willen maken.

Maar ook een prima oplossing voor particulieren, die bijvoorbeeld langere tijd in het buitenland verblijven of door een echtscheiding hun post niet meer op hun oude woonadres willen ontvangen. Met een postadres kan je je echter niet laten inschrijven bij Basis Registratie Personen van de gemeente. Dat kan alleen met een briefadres.

Kijk op onze pagina Zakelijk Postadres voor meer informatie.

Wat is een briefadres?

Een briefadres is bedoeld voor particulieren die zich in moeten laten schrijven bij de gemeente maar geen vast woonadres hebben. Om te voorkomen dat ze zonder woonadres belangrijke post niet ontvangen kunnen particulieren een briefadres aanvragen bij een daartoe door de gemeente aangewezen instantie.  Met een briefadres kunnen particulieren zich ook in laten schrijven in de Basis Registratie Personen van de gemeente. (BRP)

De Basisregistratie Personen (BRP) bevat persoonsgegevens van inwoners van Nederland (ingezetenen) en van personen die Nederland hebben verlaten (niet ingezetenen).

Kijk voor meer informatie op:

Een postadres aanvragen

Een postadres kent de beperkingen van een briefadres niet. En kan dus makkelijk en snel aangevraagd worden. Bij Postadres.nl is je post in betrouwbare en goede handen. Met meer dan 30 jaar ervaring, toegewijde medewerkers en een klantgerichte service hebben wij een grote trouwe klantenkring opgebouwd. Of je je post nu gewoon doorgestuurd wilt hebben, wilt ophalen of digitaal wilt ontvangen, het kan bij ons allemaal tegen aantrekkelijke tarieven. Wij hebben locaties in Amsterdam en Eindhoven. Kijk op onze pakketten pagina naar de mogelijkheden.

Of vraag direct je postadres pakket aan:

Contact opnemen

Heb je vragen?

Heb je vragen rondom Postadres.nl of een van onze andere diensten?? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag verder.

Eindhoven
Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven

Amsterdam
Cruquiuskade 251
1018 AM Amsterdam

T: 088 – 20 42 042
T: 040 29 11 200