Wat is WWFT - Postadres
wwtf postadres.nl

Home » Kennisbank » Wat is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme(WWFT)

Wat is de WWFT?

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) beschrijft de regelgeving waar organisaties zich aan moeten houden om witwassen van crimineel geld tegen te gaan. De WWFT geldt voor iedereen die te maken heeft met geldstromen, zoals banken, notarissen, maar ook voor zogenaamde domicilieverstrekkers (postadresverstrekkers). Deze organisaties hebben een wettelijke poortwachtersfunctie. Zij moeten bedrijven en personen die gebruik (willen) maken van de dienstverlening (klanten) door middel van een aantal checks controleren of er geen sprake is van mogelijke of aannemelijke niet legale activiteiten. Als dat naar het oordeel van de organisatie waarschijnlijk zo is moeten deze “klanten”  geweerd worden. Daarnaast hebben zij een meldingsplicht. Ook als bij al bestaande klanten opmerkelijke transacties of activiteiten geconstateerd worden.

Postadres.nl en de WWFT

Ook wij vallen als domicilieverlener (adresverstrekker) onder de WWFT. We zijn wettelijk verplicht een aantal controles uit te voeren voordat we een klant definitief mogen accepteren. Daarom vragen we in het aanvraagproces enkele extra gegevens. Alleen op die manier mogen wij je onze services aanbieden en je zakelijk post gaan behandelen. Als we deze gegevens niet ontvangen of niet op juistheid kunnen controleren mogen we je als klant niet accepteren.

Het vragen van al die gegevens komt misschien wat onsympathiek over, maar deze regeling geldt voor alle domicilieverleners. Als andere adresverstrekkers niet om deze gegevens vragen, moet je eigenlijk al op je hoede zijn. Aan de andere kant is het ook een geruststelling dat je met ons een partner hebt, die compliance al 30 jaar hoog in het vaandel heeft staan en dus ook voldoet aan de WWFT-verplichtingen.

In onze Algemene Voorwaarden (art. 9) lees je hoe we met deze poortwachtersfunctie omgaan.

Kijk hier voor meer informatie van de overheid over de WWFT: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/financiele-sector/aanpak-witwassen-en-financiering-terrorisme

Contact opnemen

Heb je vragen?

Heb je vragen rondom Postadres.nl of een van onze andere diensten?? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag verder.

Eindhoven
Weegschaalstraat 3
5632 CW Eindhoven

Amsterdam
Cruquiuskade 251
1018 AM Amsterdam

T: 088 – 20 42 042
T: 040 29 11 200